OM OSS

SÖDERKÖPINGS BOKFÖRLAG


Vi är ett nystartat bokförlag i hjärtat av Söderköping. Förlaget är en del av Söderköpings-Posten. Den första boken som ges ut är Lättplockat - Hur du använder vanliga vilda växter, bär och ogräs till mat och hälsa. Boken är skriven av Söderköpings-Postens mångåriga krönikör och nu debuterande författare Rose Wilkinson. Hon har under flera år skrivit krönikor om örter och hur de kan användas till matlagning och örtmedicin.


Då många läsare önskat få dessa uppskattade krönikor samlade i ett verk har hon nu skrivit denna bok baserad på ett urval. Med utökad information, lärorikt material och vackra foton.


Man förundras över allt det goda och nyttiga som finns omkring oss. Nu får du kunskapen att plocka och tillreda dessa växter lagom till våren.


Söderköpings Bokförlag vill satsa på lokala författare och vi får se hur omfattande utgivningen blir i framtiden. Vi är ett litet förlag med begränsade resurser, än så länge. 

Vi tror på det tryckta ordet och att boken har en ljus framtid. 


Lättplockat - Hur du använder vanliga vilda växter, bär och ogräs till mat och hälsa släpptes den 23 april och har fått ett varmt mottagande.