Våra författare

ROSE WILKINSON


Diplomerad örtterapeut och örtpedagog (nordisk flora), föreläsare, örtvandrings­guide, plockare till restauranger och butiker samt krönikör i Söderköpings-Posten sedan ett antal år med serien Örtkorgen.

Då många läsare önskat få dessa uppskattade krönikor samlade har hon nu skrivit denna bok baserad på ett urval favoriter, utökade med ännu mer lärorikt material och vackra foton.

Läs mer om Rose på hennes hemsida genom att klicka här.

Lättplockat 
-Hur du använder vanliga vilda växter, bär och ogräs till mat och hälsa.

Lätt att plocka – enkelt att använda

 

Boken ger dig kunskapen som behövs för att plocka och använda ett lätthan­terligt antal vanliga vilda växter, bär och ogräs. Växterna är utvalda för att de kan användas till vardags både i matlagning och som läkeväxter för vanliga besvär. Vissa anses till och med vara superbär eller superfood! Dessa mångsidiga växter kan du hitta runt knuten lika väl som på promenader i skog och mark. 

 

Med Lättplockat får du tydlig och praktisk information, recept, tips och beskrivning av verksamma ämnen. Boken innehåller även tre översikter som summerar växternas bästa tidpunkter för skörd och användningsområden inom matlagning samt till örtterapi. 

 

Bonuskapitlet ”Groddar och Skott” lär dig att enkelt odla nyttigheter hemma med ingredienser från skafferiet. 

 

Rose har skrivit boken på ett inspirerande och personligt sätt för att vägleda dig som önskar lära sig från början, liksom för dig som är kunnig och vill veta mer. Välkommen in i boken och ut i naturen.


Klicka här för att provläsa ett kapitel ur boken.


Fakta:

Format: Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 96
Utgivningsdatum: 2022-04-23
Dimensioner: 239 x 169 x 11 mm
ISBN: 978-91-987790-0-4


Så här säger läsarna:


"Om jag skulle köpa en bok i ämnet skulle jag välja den här."


"Populärvetenskap är svårt. Det skall vara korrekt och samtidigt begripligt för en läsare utan djupare förkunskaper. Rose lyckas bra i den balansen. Hon har hittat en personlig stil som fungerar."

 

"Boken är fin och proffsig. Personligt skriven och lättläst. Det märks att Rose gillar

det hon skriver om."